soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 17.7.2011

Lužice - Ratíškovice B 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

4. Šuga, 80. Szabó

Slunná neděle 17. července nabídla na Baníku přátelské utkání mezi domácím týmem a loňským vítězem III.B třídy – rezervou Ratíškovic. Zatímco hosté přijeli v jedenácti, trenér Horníček měl k dispozici sedmnáct hráčů, které v průběhu zápasu, hraném na půlhodinové třetiny, postupně prostřídal. Dres Lužic oblékli Anovčín, Balus, Buchta, Daniel, Finč, Hasoň, Ingr, Mitrík, Mokroš, Pazdera, Sedlák, Skočíci, Szabó, Šuga, Valdes a Vašek. Chyběli Antoš, Čechovský, Hasík, Král a Zeman.

Úvod utkání patřil překvapivě domácím a už ve čtvrté minutě jim pohledná kombinační hra přinesla první šanci. Šuga si narazil míč s Danielem a bez potíží otevřel skóre zápasu. V osmé minutě zahrávali hosté přímý kop, který Buchta vyrazil. O tři minuty později Buchta bezpečně vyrazil i dalekonosnou střelu ke vzdálenější tyči. Ratíškovičtí si při snaze o vyrovnání vytvořili slibnou příležitost, ale po přesném centru jejich útočník hlavičkoval nad bránu. Zvýšit vedení mohl na druhé straně Daniel, když prošel obranou soupeře, ale při zakončení minul bránu.

Ve druhé třetině si obrovskou šanci vytvořili hosté, ale útočník Voříšek z malého vápna netrefil prázdnou bránu. Výrazně těžší pozici měl Sedlák po lužickém rohu, když z nemožného úhlu mířil z voleje nad bránu. Gólu se nedočkal ani Skočík, jehož prudkou střelu z přímého kopu brankář chytil.

Hostům se v úvodu třetí třetiny podařilo snížit, když centr šťastného střelce zaplaval za Buchtova záda. Ve velké šanci se ocitl Hasoň, ale k zakončení se nedostal. Nový záložník v řadách Lužic Szabó přesným pasem našel na pravé straně Ingra, který v pozici sám na brankáře o kousek minul bližší tyčku. Poté, co Szabó přesnými přihrávkami celý zápas dirigoval hru Lužic, se sám proměnil ve střelce, když zužitkoval kolmý pas Valdese a přesnou střelou nedal brankáři šanci.

Lužice v prvním přípravném utkání zvítězily s béčkem Ratíškovic 2:1.

Vzájemné zápasy:
9.8.2020Lužice - Ratíškovice B 0:3 (0:1)více >>
28.8.2019Ratíškovice B - Lužice 7:0 (3:0)více >>
28.7.2013Lužice - Ratíškovice B 0:3 (0:0)více >>
17.7.2011Lužice - Ratíškovice B 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
7.11.2010Lužice - Ratíškovice B 1:2 (1:1)více >>
8.8.2010Ratíškovice B - Lužice 1:0 (1:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP