soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 27.5.2012

Žádovice - Lužice 2:1 (0:1)

35. Balus

V neděli 27. května odcestovalo dvanáct lužických fotbalistů do Žádovic, kde se v rámci 24. kola utkali s tabulkově druhým nejsilnějším týmem letošního ročníku III.A třídy.

Utkání začalo ohromnou převahou domácích. Lužice se během první čtvrthodiny nedostaly ani jednou na polovinu soupeře. Naopak čelily velkým šancím domácích. Většina z nich skončila nad bránou a zbytek pochytal skvělý Buchta. Šuga u pravé postranní čáry utekl, dostal se až do šestnáctky, ale jeho střela skončila kousek od vzdálenější tyčky. Ve 35. minutě Skoumal přihrál Ingrovi, ten míč zavezl před šestnáctku a krátkou přihrávkou nabil Čechovskému, jehož prudký projektil se od břevna odrazil do země a od ní vysoko do vzduchu. To byla nabídka pro zkušeného Baluse, který hlavou poslal míč přesně tam, kam chtěl. Zvýšit vedení Baníku mohl Daniel, ale ve skvělý pozici nastřelil nohy brankáře domácích. Ačkoli Žádovice byly v prvním poločase jednoznačně lepším týmem, do kabin šly především kvůli své mizerné produktivitě se ztrátou jednoho gólu.

Druhá půle již přinesla vyrovnanější hru. Domácí se snažili vyrovnat a čas je nutil víc a víc otevírat hru, což vedlo k nebezpečným protiútokům Lužic. Hrálo se nahoru dolů, oba týmy si vytvořily neskutečné množství šancí. Střely z vyložených pozic na obou stranách jen míjely brankové konstrukce. Kousek od zapsání do listiny střelců byl Hasoň, chytrou střelou překonal brankáře, ale míč do brány nakonec nesměřoval. O chvíli později brankář domácích jen přihlížel, jak Danielův pokus letí centimetry od vzdálenější tyčky. Daniel se neprosadil ani z přímého kopu, technickou střelu chytil jistý brankář Žádovic. Balusově prudké střele po krásné akci Lužic chyběly také jen centimetry, aby krásně zaplavala do šibenice. Neprosadili se ani střední záložníci Čechovský s Šugou. Diváci se nestačili divit a nad stavem 0:1 jen kroutili hlavou, tolik spálených šancí v jednom zápase se jen tak nevidí. Fantastickou individuální akci předvedl Šuga, když prošel s míčem přes půl hřiště, obešel každého, kdo mu stál v cestě, včetně brankáře, ovšem místo pohodlného zakončení před prázdnou bránou zbytečně přihrál do ofsajdu Danielovi, a branka tak nemohla platit. Pět minut před koncem zápasu si přízemní centr nešťastně srazil do vlastní brány Mokroš. Okamžitou odpověď měl na kopačce Daniel, ale jeho střela skončila na tyči. Lužičtí chtěli dobře rozehraný zápas za každou cenu dotáhnout do vítězného konce, ale při zbytečné ztrátě míče poslali soupeře do výrazného přečíslení, které zakončil vítěznou brankou. Žádovice v poslední minutách obrátily zápas a vyhrály 2:1.

žluté karty: Ingr, Finč

Milan Daniel ~ Petr HasoňMartin Ingr ~ Vít Čechovský ~ Ivan Šuga ~ Tomáš Hasík (78’ Vričan)Jan Skoumal ~ Miroslav Finč ~ Kamil BalusJiří MokrošJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
15.10.2023Lužice - Žádovice 3:0 (1:0)více >>
30.4.2023Žádovice - Lužice 1:0 (0:0)více >>
18.9.2022Lužice - Žádovice 2:2 (2:2)více >>
24.4.2022Žádovice - Lužice 0:1 (0:0)více >>
5.9.2021Lužice - Žádovice 1:2 (1:0)více >>
27.5.2012Žádovice - Lužice 2:1 (0:1)
16.10.2011Lužice - Žádovice 0:2 (0:1)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP