soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 6.6.2009

Hroznová Lhota B - Lužice 3:2 (0:1)

22. Anovčin, 86. Hasoň

V sobotu 6. června zavítali lužičtí fotbalisté do Tasova, kde sehráli mistrovské utkání proti béčku Hroznové Lhoty. Hráči Baníku se museli obejít bez Baluse, Mitríka, Rychnovského a Sládka. Postavení týmů v tabulce naznačovalo, že by se mohlo jednat o atraktivní utkání, což vycítily i desítky přítomných diváků, mezi kterými se našlo i pár fotbalistů jiných okresních týmů. Lužice na Hroznovou Lhotu ztrácely dvě kola před koncem sezóny čtyři body, i tak by jejich případná výhra mohla zdramatizovat boj o třetí místo. Celé utkání doprovázel nevídaný vítr a hlasitý šum místních stromů.

Zápas začal výraznou převahou domácích. V první šanci nejprve netrefili bránu a o chvíli později si připsal první důležitý zákrok Buchta. Lužičtí ustáli krátký tlak Tasova a začali se dostávat více a více do hry. Asi v šesté minutě si vytvořili první gólovou příležitost, ale po centru Anovčina Ingr trefil jen brankáře. Do šance se dostal také Mráka, ale jeho střela byla zablokována. Po brankářem vyboxovaném rohu vracel míč před bránu Král, ale golman Tasova se včas stihl vrátit a míč chytil. Prudkou střelu z necelých 25 metrů předvedl Mráka, ale tento pokus skončil těsně vedle brány. Skvělou akci předvedli hráči Lužic, když si vyměnili míč v obraně, Měchura výbornou přihrávkou našel Anovčina, ten se prosadil přes obránce a následně i přes brankáře. Lužice se tak ve 22. minutě ujaly vedení. Další šance Tasova vznikla téměř po půlhodině hry, ale jeho střela našla jen ochranou síť za bránou. Lužičtí byli v této fázi zápasu jednoznačně lepší, ale pojistnou branku se jim vstřelit nepodařilo. Zkoušel to Zeman a o chvilku později i Anovčin. Po hrubé chybě v zadních řadách, kdy zaspal jeden z obránců, a tak nemohl být ofsajd, šli domácí dva na jednoho. Hráč běžící s míčem se rozhodl střílet, tuto šanci famózním zákrokem zlikvidoval Buchta. Oba týmy si vytvořily ještě po jedné šanci, ale obě skončily v náručích brankářů. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

Lužice vstoupily do druhé půle s cílem vstřelit uklidňující branku. Jako první se o to pokoušel Hasoň a o chvíli později z přímého kopu Zeman. Ani jeden z nich netrefil bránu. Po velké chybě lužické obrany se tasovský útočník řítil sám na Buchtu, ten skvěle vykryl prostor brány a dalším výtečným zákrokem držel Lužicím vedení. Poté, co si Buchta připsal další dva důležité zákroky, přišel neuvěřitelně ušmudlaný gól domácích. Hosté se dostali k vyrovnání jako slepí k houslím. Hráči Baníku se snažili vrátit vedení na svoji stranu, bránu přestřelil jak v dobré pozici Hasoň, tak po rohovém kopu Zeman. Asi v 59. minutě získal Ingr míč pro Hasoně, ten zatáhl až do šestnáctky, prudkou přihrávkou hledal Anovčina a Krále, druhému jmenovanému i přes obětavý skluz chyběly centimetry. Nepodařený Ingrův centr brankář raději vyrazil na roh. Do hry se dostal Hasík, který střídal levého záložníka Krále. Po další hrubé chybě Baníku se záložník Tasova prokličkoval až do šestnáctky, odkud přesnou střelou poslal domácí do vedení, které mohlo o minutu později narůst, ale míč minul bližší tyčku. Do hry se dostal dorostenec Michal Skočík, když vystřídal Klimka. O vyrovnání se pokusil nejprve Mráka, poté po Ingrově centru Mokroš, ale ani jeden z nich se úspěchu nedočkali. Naopak po skvělém pasu Mráky, který i přes hráče vyvezl míč z vlastní šestnáctky až skoro na polovinu soupeře, vyslal do šance Hasoně a ten pět minut před koncem utkání vyrovnal stav utkání na 2:2. Radost mu však zkazila další akce domácích, která vznikla ztrátou míče na středu hřiště, po nedorozumění v obraně a špatně zahrané ofsajdové pasti Lužice darovaly vítězství soupeři. V nastaveném čase se o vyrovnání pokusil Mráka, ale jeho levačka z přímého kopu skončila deset centimetrů nad břevnem.

Hráči Hroznové Lhoty B porazili Lužice na vlastním hřišti 3:2 a upevnili si tak třetí místo v okresní soutěži skupiny B. Lužičtí se budou muset pro letošní rok spokojit s pátou příčkou.

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinLukáš Král (78' Skočík) ~ Tomáš Zeman ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav Klimek (66' Hasík)Miroslav SkočíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
10.4.2011Lužice - Hroznová Lhota B 1:0 (1:0)více >>
21.8.2010Hroznová Lhota B - Lužice 3:1 (1:1)více >>
6.6.2009Hroznová Lhota B - Lužice 3:2 (0:1)
2.11.2008Lužice - Hroznová Lhota B 0:2 (0:1)více >>
23.4.2006Lužice - Hroznová Lhota B 2:2více >>
24.9.2005Hroznová Lhota B - Lužice 3:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP