soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 2.11.2008

Lužice - Hroznová Lhota B 0:2 (0:1)



Za teplého podzimního počasí se v neděli 2. listopadu odehrálo mistrovské utkání mezi domácími Lužicemi a třetím týmem soutěže – béčkem Hroznové Lhoty. Na utkání přišlo všech osmnáct lužických hráčů. Zraněného Rychnovského na pozici pravého obránce nahradil L. Král, pro nějž to byla letošní premiéra v lužickém dresu. Bylo zřejmé, že proti sobě nastoupí dva silné mančafty. Lužičtí poslední čtyři domácí zápasy vyhráli, Hroznová Lhota si počínala stejně suverénně na hřištích soupeřů. Hosté měli na Lužice před zápasem náskok šest bodů.

Utkání začalo mírnou převahou domácích. V prvních minutách se k zakončení dostali Klimek a Anovčin. Poté se do obrovské šance dostal Hasoň, který utekl obraně Hroznové Lhoty, ale nepřesnou střelou trefil osamoceného golmana stojícího před brankovou čarou. Několik nebezpečných centrů do šestnáctky poslali jak krajní obránci Král a Mokroš, tak krajní záložníci Balus a Ševčík. Zatímco Lužičtí měli míč více na kopačkách a dostávali se do slibných šancí, gól se jim vstřelit nepodařilo. Naopak hosté proměnili jedinou svoji velkou šanci, když proměnili protiútok zakončený přesným centrem a prudkou hlavičkou. Do další gólové šance se dostal opět Hasoň, když znovu vyhrál sprinterský souboj s obranou Hroznové Lhoty, chytře si naznačením střely položil brankáře, ale ani to mu nepomohlo ke skórování. Do kabin se šlo za stavu 0:1. Trenér Staněk se rozhodl pro změnu, Baluse o poločase nahradil Zeman.

Druhá půle už nebyla tak pohledná. Hosté se snažili rozkouskovat hru neustálým zdržováním, to se jim víceméně dařilo. Baník se snažil o vyrovnání, ale nebezpečnější byli spíše hosté, kteři hráli především na protiútoky. Čas hrál ve prospěch vedoucího týmu, na domácích byla znát mírná nervozita. Když už se Hasoňovi podařilo překonat brankáře Hroznové Lhoty, jeho prudkou střelu na brankové čáře zastavili obránci. Pro Lužice to bylo dosti smolné utkání plné nevyužitých šancí. A když hosté v 80. minutě z přímého volného kopu z více než dvaceti metrů prostřelili brankáře Lamače, o vítězi utkání bylo rozhodnuto. Béčko Hroznové Lhoty vyhrálo v Lužicích 2:0.

Petr Hasoň ~ Josef Anovčin (73. Hasík)Kamil Balus (46. Zeman) ~ Tomáš Šimčík ~ Miroslav Klimek (60. Šebestík) ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Lukáš KrálMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
10.4.2011Lužice - Hroznová Lhota B 1:0 (1:0)více >>
21.8.2010Hroznová Lhota B - Lužice 3:1 (1:1)více >>
6.6.2009Hroznová Lhota B - Lužice 3:2 (0:1)více >>
2.11.2008Lužice - Hroznová Lhota B 0:2 (0:1)
23.4.2006Lužice - Hroznová Lhota B 2:2více >>
24.9.2005Hroznová Lhota B - Lužice 3:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP