soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 31.5.2009

Lužice - Domanín 2:0 (1:0)

23. Mokroš z pen., 83. Anovčin z pen.

Na poslední květnový den bylo naplánováno 25. kolo okresních soutěží. Do Lužic přijeli hráči Domanína, kteří naposledy prohráli před čtyřmi týdny na horké půdě v Tasově, a to jen 3:2. Lužičtí se sešli o čtrnácti hráčích, a tak tentokrát ani nepotřebovali výpomoc z dorostu. Kromě dlouhodobě zraněných Mitríka a Rychnovského tedy trenérovi Lamačovi nechyběl nikdo, ten sestavu z minulého zápasu, v němž Baník rozstřílel Nesyt 6:1, neměnil. Samozřejmě se do brány vrátila lužická jednička Buchta.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří si brzy vytvořili mírný tlak. Hráči Domanína se v prvních deseti minutách dostali do dvou slibných šancí, ale na brankáře Buchtu nevyzráli. Lužice poprvé zahrozily až po čtvrthodině hry, když po centru Skočíka hlavičkoval Mráka nad. Poté se ke střele dostal Měchura, ale rovněž se mu nepodařilo otevřít skóre. Ve 22. minutě byl Domanín blízko k vedoucí brance, když střela minula o pár centimetrů spojnici u bližší tyčky Buchtovy brány. Hostům se nepodařilo vstřelit gól ani přízemní střelou asi z 20 metrů, Buchta pohotovým skokem kontroloval míč letící vedle brány. Famózní střelu vyslal z velké dálky Hasoň, ale bohužel pro jeho tým skončila na břevně. O chvilku později se do šestnáctky vřítil Anovčin, obránce jej skluzem zasáhl a Mokroš proměněnou penaltou poslal Lužice do vedení. Domácí hráče vedoucí branka očividně nakopla a konečně začali předvádět to, co od nich desítky věrných fanoušků očekávaly. I přes kombinační hru a několik nebezpečných centrů do šestnáctky se druhého gólu nedočkali. Po centru Ingra hlavičkoval Balus, ale vysoký golman Domanína s jeho pokusem neměl problém. Střeleckou chuť měl také Mokroš, ale jeho prudká střela se nesla nad bránu. Nebezpečí Lužicím zahrozilo po rohovém kopu, který prosvištěl těsně před brankovou čárou. V dobré šanci se ocitlo i útočné duo Anovčin – Hasoň, ale po neúspěšném zakončení se šlo do kabin za stavu 1:0.

Úvod druhé půle patřil domácím, do skvělé pozice se několika povedenými kličkami dostal Zeman, ale akci střelou nezakončil. Asi po hodině hry pálil na bránu Balus, míč se po zákroku golmana dostal k Mrákovi, ale ani ten síť v bráně nerozvlnil, což se mu nepodařilo ani o pět minut později přízemní střelou. Centry ze stran obrana Domanína odrážela, neprosadil se ani skvělý hlavičkář Anovčin. Lužický kanonýr se v 83. minutě přece jen dočkal gólu, když proměnil penaltu odpískanou za faul brankáře na Hasoně. Lužice si pohlídaly čisté konto a porazily Domanín, stejně jako v podzimním utkání na jeho půdě, 2:0.

Petr Hasoň (86' Hasík) ~ Josef AnovčinKamil Balus ~ Tomáš Zeman ~ Jindřich Mráka ~ Martin Ingr (78' Sládek)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav Klimek (67' Král)Miroslav SkočíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
28.4.2019Lužice - Domanín 4:0 (0:0)více >>
2.9.2018Domanín - Lužice 4:3 (1:2)více >>
29.5.2011Lužice - Domanín 2:2 (1:1)více >>
10.10.2010Domanín - Lužice 2:3 (1:1)více >>
31.5.2009Lužice - Domanín 2:0 (1:0)
26.10.2008Domanín - Lužice 0:2 (0:0)více >>
16.4.2005Domanín - Lužice 1:0více >>
5.9.2004Lužice - Domanín 3:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP