soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 6.6.2010

Lužice - Dolní Bojanovice 1:1 (1:0)

16. Balus

První červnový víkend přinesl v Lužicích kromě slunečného počasí také dlouho očekávaný duel domácího mužstva s výběrem nedalekých Dolních Bojanovic. Dlouhodobá bilance vzájemných zápasů hovořila o trochu lépe pro Lužice, i když poslední měření sil skončilo na podzim v Bojanovicích hladkou výhru domácích 5:1. Trenér Lamač do odvety nemohl počítat se svým nejlepším střelcem Janoškem ani s předstoperem Měchurou, kteří se zranili v předchozím zápase v Kostelci. Naopak poprvé dres mužů oblékl dorostenec Vlastimil Antoš.

Rozhodčí Tománek zahájil utkání a už po dvou minutách hry se domácí brankář Buchta natahoval po míči, aby zastavil dobře myšlenou přihrávku do malého vápna. O minutu později vybojoval ve středu hřiště míč Šebestík, vyslal Anovčina, ale ten se ke střele nedostal. V šesté minutě hosté po standardce hlavičkovali vysoko nad. Neuběhlo ani deset minut hry a hosté si vytvořili dva protiútoky, první skončil ofsajdem, druhý zákrokem vyběhnuvšího Buchty. V jedenácté minutě se k hlavičce po Čechovského centru dostal Balus, ale na ohrožení brány byl příliš daleko. Po patnácti minutách hry další lužická akce začala u Čechovského, který centrem našel Anovčína, ten překonal brankáře a míč do brány dopravil Balus. Ve 22. minutě po Balusově přihrávce střílel z otočky Hasoň, střela sice měla gólové parametry, ale bravurní zákrok golmana hosty od druhého gólu zachránila. O dvě minuty později se pěknou kombinací dostal do šestnáctky soupeř, střelu Blahy zablokoval Mokroš. Po půlhodině hry byl v obrovské šanci dolnobojanovický Blaha, ale na výborného Buchtu nevyzrál. Po další rychlé kombinaci šli dva hráči soupeře na Rychnovského, ten naštěstí pro domácí vystihl přihrávku a akci jim přerušil. Ve 37. minutě šel rychlonohý Blaha sám na Buchtu, zkoušel střelu ke vzdálenější tyči, ale Buchta tento pokus s obtížemi vytěsnil. Z následného rohu si Buchta připsal další zákrok, když lapil hlavičku soupeře. Po dalších dvou minutách měli dobrou šanci domácí, Mokroš v šestnáctce volil přihrávku Hasoňovi, ten střílel doprostřed brány. Hasoň byl i u další šance Baníku, když dlouhý centr prodlužoval hlavičkou za sebe, tam mezi dvěma stopery míč vybojoval Čechovský, ale jeho přízemní střela levačkou se do brány nevlezla. Chvíli před koncem první půle pálil z voleje po Mrákově centru znovu Čechovský, ale střela z voleje bránu ani zdaleka neohrozila. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Do druhého poločasu nastoupil domácí tým bez Mráky, na střed zálohy se posunul Čechovský, na pravou stranu šel střídající Ševčík. Po necelých pěti minutách se do míče opřel Hasoň, střelu z voleje však brankář hostů zlikvidoval výborným zákrokem. Na druhé straně Blaha v protiútoku přehodil Buchtu, ale míč letící vedle brány nestihl. V 57. minutě se po dlouhém výkopu Buchty dostal k míči Anovčín, vracel Čechovskému, ten narazil Šebestíkovi, jehož tečovaná střela nadělala golmanovi velké problémy. Čechovský zkoušel pálit z dálky, ale brankář si s jeho pokusem poradil. O chvilku později znovu Čechovský ve skvělé šanci pálil ke vzdálenější tyči, ale golman jeho ránu vyrazil. Ani napotřetí během dvou minut se Čechovský gólu nedočkal, brankář jeho pokus vytěsnil nad břevno. Brankář Dolních Bojanovic si míč po rohu srazil do vlastní brány, ale gól nebyl uznán pro faul na golmana. Hasoň se v rychlém protiútoku místo přihrávky volnému Anovčínovi zbytečně ukličkoval a z výborné šance byl jen jeden z mnoha neproměněných lužických rohů. V 74. minutě byl blízko gólu Anovčín, ale jeho hlavička po Ševčíkově volném kopu minula bránu. Asi deset minut před koncem se do hry dostal Klimek a hned zakončoval další akci domácích, která znovu skončila skvělým zákrokem pozorného golmana. O dvě minuty později se do hry dostal také talentovaný dorostenec Antoš, který v zápase dorostu proti druhým Ždánicím hattrickem přispěl k těsné výhře. Lužičtí hráči namísto taktického dohrání zápasu s hubeným náskokem zbytečně dychtili po druhém gólu. Blízko k němu byl Hasoň, který se po Antošově levačce ocitl sám před brankářem, ale k zakončení se nedostal. Lužičtí hráči v nastaveném čase zapomněli na rychlonohého Blahu, který se po výborné přihrávce řítil sám na Buchtu, tentokrát svůj samostatný nájezd proměnil a dal zápasu konečný výsledek 1:1.

Sobůlky vyhrály na domácí půdě s Věteřovem 4:0 a mohou se tak radovat z postupu do okresního přeboru. Lužičtí kvůli obdržené brance v poslední minutě budou muset uhájit skvělé druhé místo v zápase posledního kola, který odehrají v sobotu v Miloticích proti tamnímu béčku.

Josef Anovčín (83’ Antoš) ~ Petr HasoňKamil Balus ~ Zd. Šebestík (80’ Klimek) ~ Jindřich Mráka (46’ Ševčík) ~ Vít ČechovskýJiří Mokroš ~ Tomáš Šimčík ~ Zbyněk RychnovskýDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
7.4.2024Lužice - Dolní Bojanovice 2:0 (2:0)více >>
3.9.2023Dolní Bojanovice - Lužice 4:2 (3:1)více >>
8.5.2013Lužice - Dolní Bojanovice 2:1 (2:1)více >>
26.8.2012Dolní Bojanovice - Lužice 2:3 (2:1)více >>
13.5.2012Dolní Bojanovice - Lužice 3:2 (1:1)více >>
2.10.2011Lužice - Dolní Bojanovice 1:0 (1:0)více >>
6.6.2010Lužice - Dolní Bojanovice 1:1 (1:0)
17.1.2010Dolní Bojanovice - Lužice 1:1 (0:1)více >>
25.10.2009Dolní Bojanovice - Lužice 5:1 (3:0)více >>video
6.4.2008Lužice - Dolní Bojanovice 3:0 (2:0)více >>
2.9.2007Dolní Bojanovice - Lužice 1:3více >>
16.6.2007Lužice - Dolní Bojanovice 0:1více >>
19.8.2006Dolní Bojanovice - Lužice 0:3více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP