soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 5.4.2009

Žeravice - Lužice 0:8 (0:4)

12., 20., 30., 69. a 87. Anovčin, 28. Skočík, 79. Šebestík, 84. Ingr

V neděli 5. dubna 2009 se za slunného počasí odehrálo v Žeravicích fotbalové utkání, domácí tým se utkal s lužickým Baníkem. Pro oba týmy to bylo první mistrovské utkání letošního roku. Mnohem úspěšněji do něj vstoupili Lamačovi svěřenci hájící barvy Baníku. Přijelo jich sice jen dvanáct, ale společnými silami dokázali přestřílet soupeře dokonce o osm branek. Pět z nich vstřelil kanonýr Anovčin, který byl před zápasem zvolen novým kapitánem. Čisté konto si připsal Buchta, který v zimní přestávce přestoupil z blízkého Nesytu.

První velká šance se zrodila ve 12. minutě, když Mráka vyslal Hasoně, tomu se podařila klička na brankáře a střílenou přihrávkou na zadní tyč našel volného Anovčina. Obrana Lužic zpočátku hrála na ofsajdové pasti, ale domácí pomezní je brzy donutil ke změně. Žeravičtí útočníci se dvakrát během chvíle řítili samotní na brankáře Buchtu, ale ten i za pomocí obrany skvěle podržel svůj tým. Velkou zbraň Lužice našly v rohových kopech, které výtečně rozehrával Mráka. Téměř každý roh hrozil brankou, nejprve Hasoň přestřelil, o pár minut později hlavičkoval Anovčin, jeho pokus brankář na brankové čáře vytáhl, k míči se dostal Ingr, který narazil Anovčinovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Po odkopu Rychnovského míč prodlužoval Anovčin, Hasoň se řítil sám na brankáře, ale jeho lob skončil na síti za břevnem. Parádní fotbalový moment předvedl Skočík, který skvělou ráno asi z 25 metrů nedal brankáři Žeravic šanci. Po půlhodině hry po rohu Mráky nejvýše vyskočil Anovčin a usměrnil míč k zadní tyči. Po přihrávce Mráky běžel Anovčin sám na golmana, o chvilku později Ingr po přihrávce Hasoně, ale v obou případech domácí pomezní Lužice do šance nepustil. Pátý gól mohl vstřelit Hasoň a následně i Anovčin, ale v cestě mu stál obránce. Do kabin se šlo za stavu 0:4.

Druhý poločas nezačal v tak vysokém tempu a přestože Lužičtí měli stále mírnou převahu, do žádné šance se nedostali. Do hry se dostal také Šebestík, který střídal Mráku. A hned byl u další branky Lužic, když po autu vrátil míč k Ingrovi, který odcentroval na Anovčina a nový kapitán Lužic se opět nemýlil. V 78. minutě přihrával Balus Šebestíkovi, ale jeho střelu brankář vyrazil na roh. Ten rozehrával Ingr, nejistý brankář míč vyrazil k volnému Šebestíkovi, který bez potíží trefil odkrytou bránu. V posledních minutách se k velkému sólu odhodlal Rychnovský, téměř od vlastní šestnáctky proběhl přes celé hřiště, jeho střela o kousek minula zadní tyč. V 84. minutě tečovaný Balusův centr prodloužil za brankáře Ingr. Na 8:0 zvýšil hrdina dnešního dne Anovčin, který utekl obraně, přešel přes brankáře a hladce zakončil. V poslední minutě vstřelil po Balusově centru gól Ingr, ale rozhodčí ho pro ofsajd neuznal. Utkání skončilo 8:0 pro Lužice, který se tak posunuly na sedmé místo.

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinKamil Balus ~ Miroslav Skočík ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
9.4.2023Lužice - Žeravice 3:1 (1:1)více >>
27.8.2022Žeravice - Lužice 0:5 (0:4)více >>
5.4.2009Žeravice - Lužice 0:8 (0:4)
31.8.2008Lužice - Žeravice 5:0 (2:0)více >>
28.5.2005Lužice - Žeravice 6:1více >>
17.10.2004Žeravice - Lužice 1:6více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP