soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 18.5.2008

Lužice - Uhřice 0:2 (0:2)



Duel třetího a čtvrtého týmu soutěže byl naplánován na neděli 18. května. Do Lužic přijely Uhřice, které v letošní sezóně ještě nepoznaly porážku. S bilancí patnácti výher a šesti remíz byly před zápasem na třetím místě, čtvrté Lužice na ně ztrácely 14 bodů. Podzimní měření sil skončilo šťastně pro domácí Uhřice 1:0, a tak jim měli Lužičtí co oplácet.

Utkání začalo za stálého deště výraznou převahou domácích fotbalistů. První vážnou šanci nachystal Anovčin Buškovi, jehož přesnou střelu však brankář Uhřic chytil. Nápor domácích trval, hosté se zmohli jen na vykopávání míče na polovinu soupeře. Lužičtí si vytvořili šance jak ze hry, tak ze standartních situací, ale obrana hostů stále odolávala. Tlak Lužic zastavilo až rozhodnutí sudího přerušit na několik minut utkání z důvodu silného deště. Po návratu hráčů z kabin se hra vyrovnala, oba týmy si zvykaly na změnu odskoku míče na podmáčeném trávníku. Po několika dalších pohledných kombinacích domácích překvapivě udeřili hosté, když vyslali za obranu Lužic nepříjemně skákající míč a ten kanonýr Uřičář výtečně poslal za brankáře Lamače. Následovalo druhé přerušení, mokří hráči a netrpěliví diváci čekali více než deset minut na pokračování prvního poločasu. Hráči se na hřišti doslova vozili, někteří měli spoustu práce s korigováním sebe sama, jiní se vyžívali ve skluzech. Mezi takové patřil i Mokroš, který po zásluze dostal žlutou kartu, již osmou v této sezóně, čímž se dostal v této statistice na první místo z lužických hráčů. Vyrovnání měl na kopačkách Anovčin, ale jeho střela letěla mimo bránu. Balusova střela z úhlu skončila jen centimetry od bližší tyčky. Ve 37. minutě hosté zvýšili svůj náskok, když Valihrach přesnou střelou z přímého volného kopu nedal Lamačovi šanci. Na konci prvního poločasu Mokroš svou důraznou hrou fauloval brankáře hostů, což vyústilo nejen v několikaminutové ošetřování poraněného brankáře, ale taky v hádky mezi hráči obou klubů. Za Mokrošův faul na brankáře byl žlutou kartou potrestán Ingr, pro nějž to byla vůbec první karta v sezóně.

Po změně stran fotbal pokračoval vyrovnanou hrou, dva zákroky si připsal brankář Lamač, na druhé straně golmana hostů vyzkoušel Bušek. Domácí se snažili kombinovat, ale nejednou jim akci zastavily louže na hřišti. Lužice si svou největší šanci vytvořily až pět minut před koncem zápasu, kdy Ševčík nastřelil tyč. O několik minut později Anovčin trefil dobře postaveného brankáře. Lužice svůj dnešním boj nejen se soupeřem, ale i s nepříjemným počasím a terénem prohrály. Hosté si tak odvezli z Lužic cenné tři body.

Josef Anovčin ~ Kamil BalusMartin Ingr ~ Roman Bušek (80' Staňo) ~ Tomáš Šimčík ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk Rychnovský (63' Fučík)Dušan MitríkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
18.5.2008Lužice - Uhřice 0:2 (0:2)
14.10.2007Uhřice - Lužice 1:0více >>
28.9.2006Lužice - Uhřice 3:0více >>
13.8.2006Uhřice - Lužice 1:1více >>
27.5.2006Uhřice - Lužice 3:1více >>
29.10.2005Lužice - Uhřice 3:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP